Å være lykkelig

Fins det egentlig et oppskrift på hvordan man kan være lykkelig? 
Fra mitt synspunkt, ser jeg ikke noe oppskrift. Det er noe man gjør til selv, og vi er forskjellige og blir lykkelig av forskjellige ting.

Det er utrolig mye en kan være lykkelig over : ha en familie som bryr seg, være hovedrollen i et eller annet skuespill, eller kanskje bare få det siste godteriet i posen? 
Bare ett smil kan være nok til å gjøre det mest miserable mennesket til den lykkeligste på jord, men samtidig så kan lykke for en person, være den største ulykke for en annen. 

Tidligere har jeg lest i norsk boka mi om Folke Bernadotte. Ha mente : "Vi er ikke kommet til jorden for å bli lykkelige, men kanskje for å gjøre andre lykkelige". Mange vil sikkert være enige med det han sier. Ved å gjøre andre lykkelig, blir man jo lykkelig selv også? Jeg blir ihvertfall det. Det er jo umulig å være lykkelig når alle andre rundt deg er ulykkelige, vil jeg si.


( slik ville det se ut?)

Desuten, det er utrolig godt å se at en person er lykkelig av noe DU har gjort! 
Man kan ikke finne lykken, men skape den! Er vi et lykke for skaperen vår da? haha

Mange av dere som leser bloggen min er sikkert unge, og har kanskje ikke erfart så mye av livet enda. Dere har kanskje ikke gått livets vei enda, den venter på oss den. For  mange så er lykke det av å ha alt, stort hus, fineste kjæresten, 5 luksus biler, og full lommebok 24/7 og shoppe så mye hjertet vil.
"Den hadde alt, men det var også alt han hadde" er ett ordtak vi kan bruke når vi snakker om lykke i sammenheng med rikdom.  Mange hadde jo takket Ja til slike ting, men at vi blir lykkelige av det, nei..Jeg tror at dette bare er noe vi får oss selv til å tro.

Mange tenker du kan kjøpe alt med penger, kan man virkelig det? Du får nok ikke kjøpt ekte venner med penger, du får nok ikke kjøpt kjærlighet med penger. Personene som kommer til deg da, er kun der for det du har, og ikke for din skyld. 

380801_318019094894814_100000601791477_1222764_1624283271_n_large 

For en stund tilbake, ble jeg og familien min utvist fra landet. Penger gikk det fort tomt for, maten forsvant, miljøet var crap, og huset var fult av mus og dritt. Men jeg var lykkelig på en måte, jeg hadde familien min der, jeg hadde et tak over hodet, og jeg hadde håp. I perioder der man er ulykkelig er det viktig å ikke gi opp. 
Vi vet at livet er bygd opp som en berg og dalbane. Alle må ha et håp om at lykken vil komme, men ikke av seg selv. Den må skapes. 
På den perioden var lykken min de gangene jeg fikk snakke med alle vennene mine herifra, de gangene jeg hadde mat på bordet og noe å ha på meg, uansett hva det skulle være. De gangene jeg såg min lillebror smile og se at han har det bra. Det var noe å sette pris på! Jeg hadde et mål i livet, og viste at målet mitt var et mål til lykken. 
Jeg klarte å nå fram, og jeg er lykkelig. Du føler du er lykkelig og ikke trenger noe da du ikke vet hva du ønsker deg til jul og bursdager lenger? haha..

Selvfølgelig har jeg dager der jeg føler jeg har alt, alt jeg trenger og alt jeg ikke trenger, men samtdig er jeg ikke lykkelig. Det er den "ene" tingen jeg må ha. Den ene tingen jeg mangler, men samtidig vet jeg ikke hva det er. 
Noen ganger trenger jeg bare å få en klem av en nær person, og bare høre 5 ord: "Jeg er glad i deg" .


"Jeg er lykkelig, for jeg har alt en trenger! Familie,venner, jobb,hus og et smil rundt leppa ihverandre" 

- Hva betyr lykke for dere? 


-IsabelleBeatrice 


8 kommentarer

Fra: Beundrer

Dato: 06.jan.2012 Klokken: 20:56

Å se deg smile!

Du vet du er utrolig flink til å skrive når du en gang vil det?

Fra: tonje egeland

Dato: 06.jan.2012 Klokken: 21:02

fint skrevet:)

Lykke er familie, venner, sol, ferie, mat og masse annet!

Fra: kamerasilje

Dato: 06.jan.2012 Klokken: 21:13

Kjempe fin blogg :)

Fra: Milagres

Dato: 06.jan.2012 Klokken: 21:15

Flott skrevet!

Fra: Hannah Köller

Dato: 06.jan.2012 Klokken: 21:16

Jeg synes lykke er en komplisert ting i grunn. For meg er det så av og på at det er liksom ikke godt å si når jeg er lykkelig og ikke og hva som gjør meg lykkelig.. For hvordan vet man egentlig at man er lykkelig?

Fra: gjenglemt

Dato: 06.jan.2012 Klokken: 21:17

lykke for meg er å være fornøyd med seg selv, fornøyd med livet, det å være GLAD rett og slett. å kunne gjøre noe eller å kunne se i speilet å si "jeg er fornøyd med det jeg ser, det er bra nok".

Fra: Siri Berntsen

Dato: 06.jan.2012 Klokken: 21:31

veldig bra skrevet, Isabelle! :) er veldig enig i deg!

Fra:

Dato: 06.jan.2012 Klokken: 21:47

Lykke kan være

når du får til

å gjøre det

du egentlig vil.

Skriv en ny kommentar


Isabelle Beatrice,,
familie. venner. dans. fest. sommer
VENNEFORESPØRSEL
ibv@hotmail.com

Norske blogger
bloglovin bilde
bilde

Designet er laget av: 2010 © 2011 mmaddis
hits